Budownictwo i architektura : Outlandia Fieldstation / Malcom Frasier Architects

Dzięki uprzejmości Malcom Frasier Architects Tematem projektu, który zainspirował to dzieło architektury, było stworzenie stacji artysty w Glen Nevis w Szkocji, która pozwoliłaby i zachęcała twórczych interakcji między artystami a ziemią i jej historią.
Wybrana strona znajdowała się w dowolnym miejscu w Glen Nevis, a Malcom Frasier Architekci wybrali odcinek ziemi w gęstym lesie, który wychodzi na naturalną panoramę Glen, oferując widok na krajobraz z interspersion ludzkich interakcji za pomocą dróg kręte wzgórza i samochód parków i centrów odwiedzających.
Więcej o tym projekcie w Outlandii po przerwie.
Witryna tego projektu ma ogromny wpływ na architekturę i program.
Od szczytu odwiedzający mogą zobaczyć handel turystyczny wraz ze starymi młynami, miejscem pochówku, przemysłową hutą aluminium i elektrownią, która ją napędza.
Widok oferuje szeroki zakres zastosowań ziemi i napięć, które wynikają z natury, przemysłu, turystyki i dziedzictwa, idealny do inspiracji.
Dzięki uprzejmości Malcom Frasier Architects Budynek zbliża się ścieżką brudu, która prowadzi do niewielkiej polany od gęstych lasów, które do niej prowadzą.
Znajduje się na pochyłości 45 stopni, do której prowadzi kładka.
Budynek jest w zasadzie domkiem na drzewie, którego część jest zbudowana z drzew, które kiedyś znajdowały się na budowie.
Część procesu budowy miała niewielki wpływ dzięki ekologicznemu wykorzystaniu materiałów odzyskanych z terenu; część była przeciwna, uderzająca, z wyraźnie owłosionymi lądowaniami betonu na fundamenty z helikoptera.
Budowa była częścią stolarki budowlanej, częściowo leśnej i ratownictwa górniczego, z lokalnym wykonawcą, który z powodzeniem połączył wszystkie trzy.
Dzięki uprzejmości Malcom Frasier Architects Początkowy program trwa jeden rok, a artyści wykorzystują domek na drzewie jako bazę do twórczej interakcji.
Stacja polowa została ukończona w lipcu 2010 r., A całkowite koszty budowy wyniosły około 17 tys.
London Fieldworks zlecił projekt i prowadzi prace w jego otoczeniu.
Dzięki uprzejmości Malcom Frasier Architects
[więcej w: metalzbyt tczew, wniosek o określenie warunków przyłączenia, stolarka pcv ]

Powiązane tematy z artykułem: metalzbyt tczew stolarka pcv wniosek o określenie warunków przyłączenia